MALCONTENTEN
image1 image2 image3

welkom op de site

Login Formulierlaatste ago

Rudy: bedankt voor alles waar we hebben kunnen van genieten.
Rudy: het ga je goed.
admin: goede avond genoten van zon en weer

Kide Shoutbox v0.3

Only registered users can send messages, registrt or login
We hebben 24 gasten online

malcontenten

 Ze hangen allemaal met hun neus aan het pc scherm, Sommigen appreciërend , anderen kritiserend. email:adviesorgaandilbeek@gmail.com 

 
 
 
“Ambachtelijke ijsjes en boogschutinitiatie bij Chiro Kapelle” PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zondag, 27 juli 2014 20:55

 

 

Ijssalon en Boogschutinitiatie 2014.

 

 

Het is weer aangebroken; de zachte temperaturen, de zwoele zomeravonden. Als dat geen goed nieuws is voor de zoetmondjes, de snoepers of gewoon simpele genieters die verfrissing zoeken in een lekker en smakelijk ijskrijmke. Daarom organiseert Chiro Kapelle, na het groot succes van vorige zomer, opnieuw een ijssalon tijdens de kermis van Sint-Ulriks-Kapelle.

 

Op vrijdag 27 juli 2014 zal het weer druk zijn in het centrum van Sint-Ulriks-Kapelle, een deelgemeente van Dilbeek. Naast de kermis en de Ulrikse 10-jogging zet de leidingsploeg van Chiro Kapelle haar beste beentje voor tijdens hun Ijssalon in de Kerkstraat. “Dit jaar koos de organisatie voor een vernieuwde aanpak en startte we een samenwerking op met de Wambeekhoeve. Het roomijs zal daarom 100% biologisch en ambachtelijk zijn.” aldus de organiserende werkgroep.

 

Naast het culinaire aspect kunnen de gasten dit jaar zich tevens aan het avontuurlijke wagen. De Kapelse jeugdbeweging voorziet dit jaar namelijk in samenwerking met de Dilbeekse Sint Sebastiaansgilde een heuse boogschutinitiatie. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hun talent met pijl en boog komen uittesten op het Chiro-terrein vanaf 18u00.

 

 

 

www.chirokapelle.be - facebook.com/ChiroKapelle


 
dank PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 24 mei 2014 18:24

 

 hier stopt het..wie nog behoefte heeft om na te volgen...

 

 

 KLIK HIER

 

http://pascalevanderkelen.wordpress.com/

 
Maggie DE Block PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 09 mei 2014 18:26
wat een treffer ons Maggie De Block in Blankenberge , het weerzien was gewoon de max..een prachtmadame, eenvoud een hart van goud, en ons Bo Bentein mag er gerust naast staan top....en alle andere liberalen hebben mijn steun
Jef Valkeniers we hebben het over jouw gehad , veel sterkte met je herstel he man....
 (14 foto's)
Foto van Pascale Van der Kelen.
Foto van Pascale Van der Kelen.
Foto van Pascale Van der Kelen.
Foto van Pascale Van der Kelen.
Foto van Pascale Van der Kelen.
Vind ik leuk ·  · Promoten · 
 
Werken aan Snikbergstraat twee weken uitgesteld PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 april 2014 20:12

DILBEEK  SINT-MARTENS-BODEGEM - De werken aan de Snikbergstraat, die normaal komende dinsdag (22 april) begonnen, worden twee weken uitgesteld. Aanleiding is het uitlopen van de werken aan de Bodegemstraat.

In plaats van op 22 april zullen de werken aan de Snikbergstraat dus pas op 5 mei starten. Er zal voor goed twee maanden gewerkt moeten worden. De Snikbergstraat is aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Het wegdek is er op heel wat plaatsen beschadigd. De hele straat wordt dan ook opgebroken en van een volledig nieuw wegdek voorzien. Ook de bestaande voetpaden en boordstenen worden vervangen. Tijdens de werken wordt het verkeer omgeleid langs de Ninoofsesteenweg.

Dat de werken later starten komt door het uitlopen van de werken in de bocht aan de vlakbij gelegen Bodegemstraat. Die zullen door onvoorziene omstandigheden tot 30 april duren. Voor een vlotte verkeersdoorstroming is het niet aangewezen twee straten af te sluiten die uitkomen op hetzelfde kruispunt.Meer info bij de dienst gemeentelijk domein op 02/451 69 70 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Vandalisme op de strandbars in Blankenberge PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 april 2014 19:57

 

 

 

 

 Foto: Zomer??? Ik denk het wel :-p

 

 

Het zal je maar overkomen..heel de winter werk je aan de opbouw van je strandbar...hard labeur.Je kijkt er naar uit om heel je initiatief te zien staan op het strand.

Het project neemt zijn vorm aan...het goed weer komt eraan je strandbar is klaar

 Dan slaat VANDALISME toe...men begint je werk af te breken te vernietigen en je kijkt machteloos toe....Kan men hier de gemeente aanspreken en samen zoeken naar een oplossing..dat het strandvandalisme kan tegenhouden????Wij volgen het op..

 Salito Beach zit met heel de zaak enorm verveeld, je eigen werk zien vernielen....Heel veel van je investering geraak je kwijt

 

Wij zoeken alvast mee naar een oplossing...U ook??

 

 

 

 

 

 

Foto van Jonathan Polen.

 

beste salito beach vrienden ,

 

om de uitbaters een hart onder de riem te steken

deze oproep

deel de foto zoveel mogelijk

iemand moet deze initialen kennen, of nog gezien hebben??

Alvast bedankt

 

 

nav vandalisme strand Blankenberge 

oproep aan getuigen!!!!

wie (her)kent deze initialen

en brengt ons zo tot bij de mogelijke dader(s) 

zoveel mogelijk delen aub Dirk(bron facebook)

 

 Foto

 

 

Laatst aangepast op maandag, 21 april 2014 22:12
 
Verkiezingsmeeting op Leopold III-plein geweigerd wegens “toeristische drukte” PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 april 2014 19:55

Stadsbestuur Blankenberge weigert opnieuw verkiezingsactiviteit Vlaams Belang

Verkiezingsmeeting op Leopold III-plein geweigerd wegens “toeristische drukte

Gemeenteraadslid Tanguy Veys: “Wat voor andere evenementen probleemloos kan, stuit voor mijn partij telkens op een njet van Patrick & co en hiervoor zijn alle excuses goed !”

Vlaams Belang moet noodgewongen uitwijken van Blankenberge naar Oostende

 

In de aanloop van de parlementsverkiezingen had het Vlaams Belang een aanvraag (zie bijlage) ingediend bij het stadsbestuur van Blankenberge om een verkiezingsmeeting te organiseren op het Koning Leopold III-plein en dit op woensdag 16 april 2014 van 8u00 tot 18u00. Het Vlaams Belang beloofde veiligheidshalve “alle nodige maatregelen te nemen om de hinder voor de voorbijgangers en de in de buurt gelegen woningen en handelszaken tot een minimum te beperken en om de openbare orde strikt te bewaren.” In haar antwoord (zie bijlage) laat het stadsbestuur echter weten dat de aanvraag op het Leopold III-plein geweigerd wordt “wegens de verwachte toeristische drukte.”

Gemeenteraadslid Tanguy Veys: “
Wie de voorbije dagen in Blankenberge uitkeek naar die verwachte toeristische drukte is er aan voor de moeite…  Blijkbaar houdt het stadsbestuur zich liever bezig om pogingen om meer volk naar Blankenberge te dwarsbomen. Op die manier wordt bovendien elke aanvraag van het Vlaams Belang Blankenberge voor een activiteit op het Leopold III-plein systematisch onmogelijk gemaakt. Vreemd trouwens dat deze redenering niet gehanteerd wordt voor de jaarlijkse organisatie aldaar van “Vlaanderen Zingt” in volle zomervakantie of tot voor enkele jaren voor de jaarlijkse organisatie van de “Dag van de Socialistische Mutualiteit” die steeds tijdens de zomermaanden in Blankenberge plaatsvond. Dergelijke sabotage is een democratisch stadsbestuur onwaardig, maar het Vlaams Belang heeft al langer en ik persoonlijk zelfs aan den lijve mogen ondervinden hoe dictatoriaal het hier in Blankenberge aan toe gaat. Ik verwijs hiervoor naar:
- het verbod van een verkiezingsstand op de wekelijkse markt op 14, 21 en 28 september '12 en op 5 en 12 oktober '12;
- het verbod van een promotiestand op het Leopold II-plein op 11 juli ’13 en op 21 juli ’13;
- het verbod van uitdeelacties aan het station op 21 juli '13, tijdens Parkies op 24 juli '13, tijdens "Vlaanderen Zingt" op 26 juli '13, tijdens Parkies op 21 augustus '13 en tijdens de Avondmarkt op 21 augustus ’13;
- het verbod van een partijstand Uitkerke Kermis  op 31 augustus ’13 en 1 september ‘14;
- het verbieden om met een Vlaamse-Leeuwvlag mee op te stappen tijdens de Wapenstilstandoptocht op 11 november ’14 en dit verbod desnoods met door de burgemeester bevolen politiegeweld afdwingen;

Wat voor andere (partijpolitiek) evenementen probleemloos kan, stuit voor mijn partij telkens op een njet van Patrick & co en hiervoor zijn alle excuses goed !


Het Vlaams Belang zal dan ook noodgedwongen op woensdag 16 april ’14 zijn tenten niet opslaan in Blankenberge maar wel in Oostende, aan het Sint-Petrus-en-Paulusplein.  Blijkbaar heeft men daar geen last van de verwachte toeristische drukte…  Bovendien zal het Vlaams Belang bij monde van gemeenteraadslid Tanguy Veys de nodige stappen ondernemen om deze ondemocratische houding van het Blankenberge stadsbestuur aan te klagen.

 

Henri Wyns

Voorzitter Vlaams Belang Blankenberge-Uitkerke

 


 
Night fever PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 april 2014 19:52

affiche_2014_nieuw.jpg


Over Het Witte Paard Facility Center 
Het Witte Paard zorgt al vier generaties lang voor topamusement in de zomer met een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variétéshow aan de Belgische kust. Sinds het prille begin in 1936 liepen de revues jarenlang in Oostende, Knokke en Blankenberge. Alle grote artiesten uit de Vlaamse showwereld hebben hier naam gemaakt of hun reputatie bevestigd. Sedert 1936 tot vandaag, al meer dan 75 jaar lang. Jaar na jaar zijn de shows gegroeid. Vanaf de show in 2009 is de zaak in handen van de vierde generatie. Sinds enkele jaren is het Witte Paard Facility Center uitgebreid met het 4-sterren Pantheon Palace en De Kotee Jardin. Het Facility Center wordt dan ook regelmatig gebruikt voor meetings, seminaries, teambuildings en privéfeesten. In 2012 kwam nog de Siesta Gallerij op de zeedijk te Knokke er bij en de uitbating van de verschillende zalen in het casino van Blankenberge. In oktober 2013 opende Het Witte Paard kinderspeeldorp. Deze speeltuin in de grote zaal van Het Witte Paard overbrugt de periode van oktober tot juni. In de zomer blijft de focus natuurlijk op de authentieke Witte Paard revueshow. Een traditie die blijft vernieuwen… 
  
 
scholenloop Dilbeek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 april 2014 19:48

DILBEEK:Op zaterdag 26 april staan de dienst sport, de sportraad en Dilbeek Atletiek Club weer paraat aan het sportcomplex Roelandsveld om er een leuke en sportieve namiddag van te maken voor de 36ste scholenloop.

 

De inzet blijft de felbegeerde wisselbeker. Ook dit jaar zal er extra aandacht gaan naar de individuele winnaars die op het ereschavotje zullen verschijnen. Alle andere deelnemers kunnen rekenen op een leuke herinnering én een lekkere appel.

 

Supporters en sympathisanten zijn meer dan welkom!

 

 
malcontentensong PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 04 april 2014 21:32
https://www.youtube.com/watch?v=PvR-GBwX3Lc
Laatst aangepast op vrijdag, 04 april 2014 21:33
 
Jo Vally - CC casino van Blankenberge PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 04 april 2014 21:25
Jo Vally - CC casino van Blankenberge 
Zaterdag 19 juli 2014logo casino events

Blankenberge, 2 april 2014 – Deze zomer zal Casino Events Blankenberge weer een aantal optredens organiseren in het casino van Blankenberge. We geven u al mee dat Jo Vally er op zaterdag 19 juli ten dans zal spelen en dat het oeuvre vooral gefocust zal zijn op zijn Jo Vally zingt country cd ! 

In het secundaire onderwijs volgde Jo Vally de opleiding mechanica, maar hij volgde ook notenleer en piano. Met enkele vrienden uit de muziekschool richtte hij de band The Dream band op waarin hij keyboard speelde. Zijn eerste solosingle nam hij op onder de naam Valli Low, maar later leerde hij manager Rik Vervecken kennen die van hem een ster zou maken. Er werd besloten zijn artiestennaam te veranderen in Jo Vally en er werden enkele singles uitgebracht. De grote doorbrak kwam er doordat het nummer Neem m'n hart bij VTM terecht kwam en als supertip in het programma Tien om te zien werd voorgesteld. Nadien volgden de hits elkaar in sneltempo op en ook de cd's die uitgebracht werden kenden een groot succes. Door het succes van de schlagermuziek had Jo Vally een hit met Si si si (kerida). Na het grote succes van de albums Jo Vally zingt Franse klassiekers en Jo Vally zingt zuiderse klassiekers werd in oktober 2013 een album met countryklassiekers (waarbij klassiekers uit dit repertoire in een Vlaams jasje werden gegoten) uitgebracht. Dit zal centraal staan bij zijn optreden in Blankenberge. 

Site: Jo Vally 

MEER INFO : Casino Events Blankenberge

Voor info & tickets via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. & 050 41 11 00. 

Voor meer informat
Affiche Jo Vally


Over Casino Events Blankenberge
Het Witte Paard heeft sinds 2012 de concessie van de drie feestzalen van het casino van Blankenberge. De food & beverages worden uitbesteed aan Het Witte Paard, dat ook evenementen organiseert onder de noemer Casino Events Blankenberge. De volledige programmatie zal, wanneer volledig, gecommuniceerd worden naar publiek en pers.   

Laatst aangepast op vrijdag, 04 april 2014 21:28
 
verkiezing ,voila men weet het nu PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 04 april 2014 21:21

 Blankenberge

 
De Vlaams-Belangcampagne naar aanleiding van de parlementsverkiezingen van zondag 25 mei '14 in de regio Blankenberge-De Haan-Zuienkerke begint stilaan in een stroomversnelling te komen.
Op dit moment wordt een kalender opgemaakt voor de markt- en huisbezoeken en wordt een eerste lading drukwerk met affiches en kandidatenfolders verwacht.
Van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 april '14 zal in Blankenberge, De Haan enZuienkerke met de officiële campagnebestelwagen van de partij (wellicht telkens tussen 10u00 en 22u00) ook  werk gemaakt worden van het plaatsen van de 4m²-borden (in tuinen, op landbouwgronden & bouwgronden, en aan gevels & balkons)en het aanplakken van onze affiches op de door de gemeente reeds geplaatste officiële borden.

 


 

Laatst aangepast op vrijdag, 04 april 2014 21:23
 
Uniek project voor Vlaanderen : OCMW Blankenberge biedt onder impuls van Open Vld een thuiszorg app aan PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 26 maart 2014 21:53

Blankenberge

In de nabije toekomst zal het aantal zorgbehoevende ouderen enorm toenemen, zeker aan de kust. Deze vaststelling noopt dan ook tot innovatie in de zorgsector. Naast de plannen voor een woonzorgdorp, inclusief nieuw woonzorgcentrum, tegen 2025 zet het OCMW Blankenberge onder impuls van Open Vld de komende jaren vooral in op thuiszorg voor de thuisblijvende oudere. In dat kader werd deze week door de OCMW-Raad met een primeur van formaat uitgepakt.

Het OCMW Blankenberge start als eerste in Vlaanderen met een applicatie voor PC, laptop of I-pad die thuisblijvende ouderen helpt bij het contacteren van diverse vormen van thuiszorg. Dienstencentrum De Bollaard en het Sociaal Huis worden het kloppend hart van dit nieuwe communicatiemiddel tussen de vele comfortdiensten die Blankenberge aanbiedt, de thuiszorgsector en de zorgbehoevende senior.
OCMW-voorzitter Ivan De Clerck ( Open Vld ),:”Door het gebruik van deze nieuwe technologie wordt rechtstreekse toegang tot comfortdiensten simpel. We zijn de eerste stad die dergelijke applicatie gebruikt in de ouderenzorg. CUBIGO, zo heet het project, is een 'dashboard' voor PC of touchscreen, vol met nuttige toepassingen om thuisblijvende senioren te ondersteunen.”

“Er staan blokjes op, ‘Cubes’. Elk blokje heeft één functie. De verschillende toepassingen kunnen op maat en behoefte van de klant worden geactiveerd, en zijn onder te verdelen in veiligheid (vb personenalarmering), vereenzaming tegengaan ( videobellen, berichten sturen, kalenders delen, ...) en comfortdiensten (warme maaltijden, taxi, boodschappendienst,klusjesdienst ,de huisarts , thuiszorgdienst, kapper,kinesist,..). Met 1 druk op het juiste blokje heeft de zorgbehoevende oudere meteen contact met de gewenste dienst of persoon.”
De app zal eveneens geïntegreerd worden in de werking van de assistentiewoningen De Thuishaven en het Dagverzorgingscentrum De Vierboete. Naast de zorgbehoevende biedt het eveneens de mogelijkheid aan de familieleden en mantelzorgers om een oogje in het zeil te houden en aldus ook op afstand de oudere bij te staan in zijn hulp of thuiszorg.
De komende maanden krijgen betrokkenen uit de sector de kans om in te stappen in het project, na de zomer wordt de applicatie aan de inwoners van Blankenberge GRATIS aangeboden. Ook het digi-atelier zal hierop inspelen met aangepaste cursussen.

 
 
SPA Blankenberge PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 26 maart 2014 21:47


8370.jpg                               logo sp.a blankenberge.jpg

 

 

 

Blankenberge:We nodigen u hierbij vriendelijk uit naar een bespreking met als onderwerp:

Kan de lokale middenstander

 enkel met wit geld overleven?

 Door:

 

John Crombez

Staatssecretaris voor de bestrijding van

fiscale en sociale fraude

 

Op datum van:

Maandag 31 maart 2014 om 20u30

Locatie:

Café au Lait, Grote Markt 15, Blankenberge

 

Organisatie: Johan Van Eeghem, schepen voor Middenstand samen met Café au Lait en Horeca Blankenberge vzw.

Laatst aangepast op woensdag, 26 maart 2014 21:51
 
De gemeente betaalt ongeveer 21.000 euro terug aan onterecht geïnde verhaalbelastingen uit 2003 en 2004. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 26 maart 2014 21:43

 

 

 

Dilbeek:Tot 2006 werden in Dilbeek verhaalbelastingen geïnd. Dat zijn belastingen die inwoners betaalden wanneer er in hun straat aan de riolering, het wegdek of het voetpad werd gewerkt. Voor werken uit de periode 2003 en 2004 bleven de afrekeningen uit, waardoor er in 2004 een jaar later dan voorzien in het reglement, belastingen werden geïnd. Daardoor was de aanslag niet wettelijk en kunnen de belastingplichtigen het geld nu terugvorderen.

Wie in aanmerking komt voor een terugbetaling, wordt daar in principe eind maart persoonlijk over aangeschreven. Bij de brief zit ook een aanvraagformulier voor terugbetaling, dat voor 30 april 2014 ingevuld moet worden teruggestuurd. Personen die geen brief ontvingen, maar toch denken in aanmerking te komen, kunnen contact opnemen met de dienst financiën (02/481.01.96).

Het gaat specifiek over de volgende straten: Dilbeek: Begijnenborrestraat, Rozenlaan en de Thirimontlaan. Sint-Martens-Bodegem:Poverstraat. Schepdaal: Plankenveld en Bullenbergstraat

De verhaalbelastingen zijn sinds 2006 afgeschaft in Dilbeek. Met deze laatste rechtzetting sluit de gemeente deze periode definitief af. In totaal dient de gemeente ongeveer 21000 euro terug te storten en nog eens 10500 euro aan oninbare belastingen (door inwoners niet betaalde belasting) in onwaarde te zetten.

Meer info bij de dienst financiën op 02/481 01 90 of via financiën(at)dilbeek.be

Laatst aangepast op woensdag, 26 maart 2014 21:50
 
De Burgerkrant van Open VLD: wie gelooft deze mensen? PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 29 januari 2014 18:07

 

Beste Dilbekenaar,

Op een blauwe maandag viel de Burgerkrant van Open VLD in mijn brievenbus. Ik begon meteen te lezen, benieuwd wat de oppositie over het beleid van de nieuwe meerderheid te vertellen had. Mijn ontgoocheling kwam snel en was groot: van deze ‘blauwe gazet’ kan de Dilbekenaar niets leren, integendeel!

Misleidend en tendentieus

Van de oppositie kan je verwachten dat ze niet altijd akkoord gaat met wat je als meerderheid doet en dus moet je tegen wat kritiek kunnen. Je verwacht echter ook dat die opbouwend is en je een alternatief biedt. In de Burgerkrant vind je echter enkel een hoop verwijten die geen steek houden, ja zelfs met de waarheid een loopje nemen. Dat is gevaarlijk, want met deze stemmingmakerij misleid je de burger.

Als je, zoals ik, iedere maand de gemeenteraad meemaakt, weet je echter precies hoe de vork aan de steel zit in Dilbeek. Je hoort er alle partijen en weet ook wat onze blauwe vrienden u niet vertellen in hun Burgerkrant. U zou dus zeker ook eens moeten komen luisteren, want dan zou u weten waar de Burgerkrant u in het ootje neemt! In afwachting daarvan zal ik u een en ander toelichten.

De belastingverhoging: een pijnlijke, maar noodzakelijke beslissing

Ik zal beginnen met iets waarmee de Liberalen wel gelijk hebben: de nieuwe meerderheid heeft inderdaad de belastingen verhoogd. Onze blauwe vrienden roepen van stoelen en banken dat ze dat niet leuk vinden, dat het absoluut niet nodig was en dat het een ramp voor Dilbeek is. Met het eerste zijn we het eens: we hebben het niet voor ons plezier gedaan. Maar daarmee stopt de eensgezindheid, want voor ons was de belastingverhoging wél bittere noodzaak. Het was ‘van moeten’ en met de bedoeling om van Dilbeek juist geen rampgebied te maken.

 

VG

Karel DE RIDDER 

Schepen Groen-sp.a.  Dilbeek!  

 
Werken aan Stationstraat en Brusselstraat PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 29 januari 2014 18:05

DILBEEK

 

Door de aanleg van nutsleidingen MS (middenspanning) en het saneren van de LS (laagspanning) gas en OV (openbare verlichting) in opdracht van EANDIS zijn volgende werken noodzakelijk:

  1. Stationsstraat vanaf de Brusselstraat tot de huisnummers 19 en 20 (beide zijden van de straat) 
    Aanvang woensdag 29/01/2014 duur 4 werkdagen ( 2 dagen opbreken en leidingen leggen en 2 dagen herstellen) Graafwerken in trottoir met inname 1 rijstrook.
  2. Brusselstraat – gestuurde boringen onder de spoorweg met weinig hinder

Vanaf maandag 03/02/2014 zijn er graafwerken vanaf de Stationsstraat tot de Gossetlaan en tot tegenover de kerk aan de overzijde (einde voorzien 04/03/2014)
Hierbij zal de Brusselstraat gedurende de werkdagen tussen 07.00 en 16.30 uur afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer tussen de Stationsstraat en de de Gossetlaan. Omleiding is voorzien via de Stationsstraat en de Gossetlaan. Voor de duur van deze werken zal een parkeerverbod gelden in de Stationsstraat. 
Buslijn 582, de schoolbus Zellik- Dilbeek – Halle zal ‘s morgens en ’s avonds normaal rijden enkel op woensdagmiddag zal deze ook de omleiding dienen te volgen. De bereikbaarheid van de woningen Brusselstraat, Hazelaarstraat en Moestuin is gegarandeerd. 
Bewoners worden door Eandis schriftelijk in kennis gesteld. 

De werken in de Bekkerzeelweg zullen langer duren dan voorzien. Er is nog een breuk in de waterleiding die eerst moet hersteld worden. het einde der werken is nu voorzien op 7 februari


 
Persbericht Dilbeek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 29 januari 2014 18:00
 
Fantastic BBC Movie - Received first prize at world PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 28 januari 2014 22:00
http://www.youtube.com/embed/2HiUMlOz4UQ
Laatst aangepast op dinsdag, 28 januari 2014 22:02
 
Wijkschool Sint-Alena verhuist tijdelijk naar Begijnenborre PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 28 januari 2014 21:58

DILBBEK

Bij de start van het nieuwe schooljaar 2014-2015 zullen de kleuters van de wijkschool van Sint-Alena les krijgen in containerklassen op de terreinen van speelplein Begijnenborre. De wijkschool verhuist noodgedwongen omdat er geen overeenkomst kon worden bereikt met de eigenaar van de grond op de huidige locatie. Deze tijdelijke oplossing kwam tot stand dankzij de goede samenwerking van het schoolbestuur met het Dilbeekse gemeentebestuur. 

Het kleine wijkschooltje van de vrije katholieke basisschool Sint-Alena biedt plaats aan een 60-tal kleuters. De huidige lokalen aan de Lambrechtslaan zijn dringend aan renovatie toe. Het schoolbestuur (V.S.K.D.S.M.) had hiervoor de nodige plannen en budgetten klaar. Agion (agentschap voor infrastructuur in het onderwijs) vraagt echter, als noodzakelijke voorwaarde voor subsidies, een langdurende overeenkomst met de eigenaar van de grond. Met de eigenaar van de grond, de kerkfabriek Sint-Ambrosius, kon echter geen overeenkomst worden bereikt. De school kreeg eind 2013 een opzegbrief en moest dus op zoek naar een alternatieve oplossing. 

In nauw overleg met het gemeentebestuur werd afgesproken dat de wijkklasjes voorlopig kunnen verhuizen naar het terrein Begijnenborre aan de Bodegemstraat. De gemeente Dilbeek heeft deze terreinen in erfpacht en organiseert er vandaag de speelpleinwerking. In totaal zullen vier containerklassen worden geplaatst, waarvan er vandaag drie, tot het einde van de renovatiewerken, gebruikt worden door gemeenteschool Jongslag. 

Gelet op de capaciteitsdruk in de Dilbeeks basisscholen was het behoud van de wijkschool een absolute noodzaak. Bij de aanmeldingsprocedure voor inschrijving in de Dilbeekse basisscholen, die volgende week start, zal de nieuwe locatie van de wijkschool in rekening worden gebracht.  Voor de definitieve oplossing worden verschillende mogelijke pistes verder onderzocht. De nodige administratieve procedures zijn ondertussen opgestart om deze verhuis te formaliseren. De volgende maanden moeten alle bevoegde instanties nog officieel hun zegen geven.  

 
Vervreemding Vlaamse Rand: beleid Vlaamse regering en voorstellen sp.a-burgemeesters niets anders dan dweilen met de kraan open PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 28 januari 2014 21:55

 

Het Vlaams Belang is hoegenaamd niet verbaasd over de zeer hoge cijfers van het aantal allochtonen in Vlaanderen, wel integendeel. Al jaren klagen wij immers aan dat de bevolkingscijfers geen ernstig beeld weergeven van de reële situatie, vermits zij zeer zwaar worden scheefgetrokken door de massale nationaliteitsverwervingen.

Zeker wat Vlaams-Brabant betreft, moet men bovendien rekening houden met de grote aanwezigheid van Franstalige inwijkelingen vanuit Brussel. Hierdoor is de ontnederlandsing er nog veel groter dan de cijfers van de Vlaamse regering aangeven.

In juli vorig jaar maakten wij de geboortecijfers bekend van Kind en Gezin tussen 2004 en 2012. Daaruit bleek reeds dat de Nederlandstalige jonge gezinnen op heel wat plaatsen gereduceerd zijn tot een minderheid: in Asse zagen we voor 2012 een daling naar 45 procent Nederlandstalige geboorten, in Dilbeek 42 en in Sint-Pieters-Leeuw nog amper 31,5 procent. In de sterk geïndustrialiseerde gemeenten als Vilvoorde (31) Zaventem (29) en Machelen (28) is de situatie nog dramatischer. Wanneer we de cijfers van sommige verstedelijkte deelgemeenten bekijken, dan is zelfs het naakte voortbestaan van een Nederlandstalige aanwezigheid in het gedrang: 16,6 procent in Strombeek-Bever, 16,5 in Ruisbroek (cijfers 2012) en 12,4 procent in Zellik en 12 procent in Sint-Stevens-Woluwe (cijfers 2010).

Het Vlaams Belang vindt het bijzonder hypocriet dat uitgerekend de socialistische burgemeesters van Vilvoorde en Machelen de Vlaamse regering verwijten “blind en doof te blijven voor de spectaculaire demografische ommezwaai in de Vlaamse Rand.” Hun eigen sp.a is immers niet alleen een belangrijke partner in de Vlaamse regering, bovendien dragen de socialisten met hun ultra-lakse immigratiestandpunten en hun jarenlange, onafgebroken deelname aan het federale beleid de grootste verantwoordelijkheid voor de gigantische instroom van de voorbije 25 jaar.

De waarschuwing van de beide burgemeesters dat “er echt iets moet gebeuren, zoniet gaan we met z’n allen moeten vaststellen dat we de facto een deel van Brussel geworden zijn”, bevestigt wat het Vlaams Belang al jaren zegt, alleen komen de voorstellen van de sp.a’ers (meer centen voor de Vlaamse rand)  neer op een beleid van dweilen met de kraan open. Er moet véél meer gebeuren: niet alleen moet er hoogdringend een immigratiestop worden doorgevoerd, bovendien is er in de Vlaamse Rand een massief woonbeleid nodig voor jonge Vlaamse gezinnen. Enkel op die manier kan het evenwicht hersteld worden en wordt het overleven van onze gemeenschap in onze regio op lange termijn verzekerd. De Vlaamse regering, met twee N-VA-ministers op cruciale posten, heeft op dit vlak grandioos gefaald: er kwam geen ommekeer op vlak van betaalbaar wonen en onder Muyters werd bovendien een belangrijke dijk tegen de verBrusseling doorgestoken: met het fors optrekken van de toegelaten bouwlagen worden de sluizen wagenwijd opengezet voor nog meer verstedelijking. Daarom is het van levensbelang dat de Vlaamse regering op 25 mei stevig wordt afgestraft.

Bijlage: samenvatting persconferentie overlevingsplan en cijfers Kind en Gezin

Joris Van Hauthem
Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement

Bart Laeremans
Senator

 
mijn politieke visie PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 27 januari 2014 20:39


Voor elk bespot genie zijn er minstens 99 bespotte dorpsidioten.

... Later groeiden ze uit tot de dorpsidioten van dienst

Fijn dat ze alle dorpsidioten verzameld hebben in één huis. ...

Een dwaas huis vol dorpsidioten wordt blijkbaar een wereld op zich. ...